Обравши Бельгію, я обрала цілу Європу!

Минулого року я обрала для себе програму Au-pair у Бельгії. Ніколи не думала, що поїду до Бельгії, ще й житиму там рік. На початку було доволі страшно усвідомлювати, що ти можеш поїхати до іншої країни, до чужих людей, які розмовляють іноземною мовою і пробути там аж цілий рік. Насправді ж все простіше. Мені дуже допомогло агенство, яке повністю проінформувало мене по усіх документах, які треба зібрати, перевіряли їхню правильність і навіть після того, як я вже отримала візу, дзвонили до мене і питали чи ще потрібно чимось допомогти. У мене навіть була ситуація, коли я тільки приїхала і як на зло були проблеми з інтернетом у місці, в якому я перебувала. Уявляєте реакцію батьків? Вони зв’язались з агенством і їм надали усю інформацію, де я саме і всі контактні телефони. Я дуже їм вдячна за підтримку і допомогу.

Мандрівка розпочалась, коли я сіла у літак, навіть не уявляючи, що мене чекає.

Щоб вам сподобалось у будь-якій країні треба, щоб пощастило з сім’єю. Мені пощастило. Вони виявились дуже привітними, дружніми і доброзичливими людьми. Ми часто їздили до Нідерландів, так як вони родом були звідти. Так само вони часто подорожували і до інших країн і брали мене з собою. Вони прислухались до мене і допомагали, якщо це було потрібно.

 

Коли я тільки приїхала, вони відразу ж влаштували екскурсію по Брюсселю, розказували про життя бельгійців і інколи готували традиційні страви, щоб ознайомити мене з їхньою кухнею.

Також я відвідувала курси французької мови, де я познайомилась з людьми різних націй. Це був дуже цікавий досвід. Також сім’я  мені допомагала з книжками для навчання, так як вони були недешеві.

До життя в Європі швидко звикаєш і пристосовуєшся. Сім’я надала мені контакти дівчат Au-Pair, які також недавно приїхали до Брюсселю. Так я знайшла хороших друзів, з якими весело проводила час. У кожному місті є комуна українців, яких дуже легко знайти на фб, використовуючи хештеги або локацію.

Обравши Бельгію, я обрала цілу Європу. Вона розташована близько до усіх країн, які мене цікавили і це означало, що майже кожні мої вихідні були заповнені пригодами, адже можна просто взяти та поїхати з друзями до нової столиці! За рік часу можна дійсно об’їздити пів-Європи! Ціни на квитки літаками, поїздами та автобусами, бувало, шокували мене. Якщо постаратись можна було знайти квитки до Берліну у дві сторони лише за 10 €. Хотілось би і далі мати змогу відкривати для себе нові краї та культуру інших народів. Я задоволена програмою і думаю, що ще скористаюсь послугами цього агенства.

Оксана.

Інші новини

uaUkrainian