Лилия. УКРАИНА- БЕЛЬГИЯ!!!

Программа AU-PAIR  в Бельгии одна из самых популярных. Хорошие условия программы, прекрасная страна, возможность совершенствовать французский язык. Почти всегда мы готовые очень оперативно устраивать в эту страну кандидатов. Сейчас мы имеем несколько семей в Бельгии, которые ждут AU-PAIR. Что может дать программа в этой стране? Ответ на этот вопрос в отзыве нашей AU-PAIR Лилии!

Salut à tous!

«Je m’appelle Lilie, je suis âgé de 22 ans, je suis de l’Ukraine, Tchernivtsi est une très belle ville. J’ai un grand rêve! Je veux voir le monde, d’apprendre non seulement la langue mais aussi la culture, les traditions et de rencontrer de bonnes personnes qui vont devenir mes amis».

Так розпочиналась моя історія, історія яка вплинула на мої думки, моє світобачення і саме життя.

Сьогодні мене також звати Лілія, і ділюсь я своїми думками для вас на рідній українській землі і я все ще живу мрією про безмежний світ, різні культури та знайомство з цікавими людьми.

Між цими двома текстами проміжок часу в більше, як один рік. Рік проведений в Бельгії, вивчаючи французьку мову і знайомлячись із культурою життя бельгійців, як зазначено в культурній програмі. Все правильно: згідно даної пограми я вивчала французьку мову, живучи у франкомовній бельгійській сім’ї. Моя бельгійська сім’я складалась із 5-ти, а через деякий час із 6-ти членів сім’ї (батько, мати та їхніх діток дошкільного віку: син, двоє дівчаток та новонародженої дівчинки). На даний момент згадую, тільки хороші моменти: наші веселі історії з дітьми, ніжну посмішку немовляти та відчуття свободи у своїх діях і довіри з боку сім’ї, за що їм вдячна. Я відвідувала мовні курси (хоча курси були більш факультативними ніж навчальними). Все що потрібно написати про моє перебування в Бельгії в статусі au-pair – це неоціненний життєвий досвід.

Що ж до життя в серці Європейського союзу, це неймовірні емоції, захоплюючі подорожі, цікаві зустрічі з людьми різних країн, різних поглядів, соціальних статусів. Головною ж для мене була зустріч, як не дивно, із людиною також, як і я з України.

Юля, дівчина з якою ми поділяли всі наші переживання, допомагали одна одній у всьому, проводили весь свій вільний час разом, подорожували. Юля, подруга, з якою ми розумілись з одного погляду.

Переглядаючи фото, можна побачити наші спільні пікніки, прогулянки нашим вже таким рідним Антверпеном, до слова надзвичайно красиве і комфортне місто, в якому ми відчували себе його корінними жителями і найголовніше всі ці фото об’єднувала атмосфера щастя. Юля, людина, без якої моє життя в Бельгії було б іншим, зовсім не таким веселим, безтурботним і щасливим (merci ma chérie).

Говорячи про подорожі, то я звісно в першу чергу надала свій візит столиці кохання, витонченої краси і вишуканої їжі – Парижу. Описати цю подорож можна тільки так: провівши тільки декілька днів в Парижі я закохалась в його чудову атмосферу, а ще більше я закохалась в свої відчуття і емоції, які мені вдалось прожити. Також ми разом із сім’єю побували двічі в регіоні Бургундія, регіоні виноробництва, історії та звісно французького шарму. Відвідала я також столицю Нідерландів – Амстердам, німецьке місто Дюсельдорф і звісно бельгійські міста – Брюгге та Брюсель.

Всі ці подорожі дали мені досить багато: в першу чергу це краса побаченого, знайомство із історією та культурою цих міст, знайомство і в подальшому розуміння європейського менталітету, в основному громадян Бельгії і Франції, аналіз європейського життя та звісно порівняння його із нашим, українським.

В кожного свої цілі і мета цих подорожей, мета в участі в даній програмі зокрема. Моя ж мета вивчення мови та культури європейського життя була досягнута, але на початковому етапі, я й не могла уявити, що втілення даної мети буде проходити через розуміння багатьох речей: розуміння людських відносин, розуміння життєвих цінностей і розуміння себе.

Я надзвичайно вдячна за допомогу у втіленні даної можливості черкаській компанії «П’ять континентів» – Ваша команда здійснює мрії та робить людей щасливими. (Послання для компанії: Ви можливо навіть і не підозрюєте скільки емоцій, думок і змін приносить даний досвід, але знайте ви допомагаєте людині у її самопізнанні і саморозвитку).

Подорожуйте, відкривайте нові країни, міста; відкриваючи нові місця Вам вдасться зазирнути в себе і пізнати досить багато речей.

З любов’ю, Лілія

Інші новини

uaUkrainian