Катерина. Україна-Австрія! Yes, я зробила це!!!

Многие хотели бы знать на хорошем уровне немецкий язык, программа AU-PAIR дает такую возможность. Основные страны, где немецкий язык можно усовершенствовать, поднять на очень хороший уровень это Германия и Австрия. Катя сделала свой выбор в пользу программы AU-PAIR в Австрии. Какие у нее для этого были аргументы? Сама девушка описывает их в своем отзыве:

Величезний Вам привіт з Австрії! Мабуть, було б правильніше коротенько розповісти спочатку про себе. Звичайна українська дівчина Катерина, котра зважилась щось змінити у своєму житті. Закінчуючи університет у цьому році, на відміну від своїх колег, я чудово знала, що хочу робити далі. Протягом 5 років навчання на факультеті іноземних мов, я не одноразово чула про таку програму як Au-Pair.
Які ж плюси я бачила в цій програмі? Насправді їх чимало. Для мене найбільший плюс полягав у отриманні певного досвіду, так як молодому спеціалісту не так вже й легко знайти відразу роботу в Україні. І це дійсно лякало.

З усіх європейських країн Австрія манила мене найбільше. Природа, розположення у центрі самої Європи, високий рівень життя, Альпи, Альпи і ще раз Альпи. Остаточний вибір допомогла зробити подружка, котра також працювала за цією програмою в Австрії вже як півроку. Вона ж і порадила мені мою майбутню агенцію. За що її дуже вдячна!

Спочатку мої батьки були ЗА. Можливо, думали, що це просто жарт і я не зважусь покинути Батьківщину і родину на ЦІЛИЙ рік. Коли почала збирати документи на візу, от тоді я вперше і побачила мамині сльози і страх. На відміну від неї, я була впевнена у своїх діях.

Не сумнівайтесь – порада Nummer 1! Навіть якщо ви і матимете якісь проблеми, наприклад, зіпсовані документи для візи (як у моєму випадку), не потрібно засмучуватись і думати, що це знак з верху. Все можна подолати, якщо сильно цього хотіти.

Порада Nummer 2 – документація (переклади, справка про несудимість і все інше) має лежати в порядку!!!))

Якщо чесно вперше я почала хвилюватися і сумніватися, коли мені агенція запропонувала поїхати в Австрію БЕЗ візи і вже там її отримати по приїзду. (комментарий агентства: конечно же Екатерина ехала на совершенно законных основаниях, имея биометрическкий паспорт, договор с принимающей семьей и дополнительные гарантийные документы, которые допускали такой вариант, все было согласовано; с принимающей семьей, с агентством в Австрии, которое в свою очередь согласовало данный вопрос с уполномоченным министерством в Австрии). Я погодилась на це, так як довіряла цьому агентству і знала, що ця команда береже свою репутацію. Усю дорогу, а це 25 годин автобусом, я все думала, що мене висадять на кордоні з валізою і скажуть “До побачення!”. Згадуючи цей момент після трьох місяців перебування тут, я думаю наскільки безглуздо було так думати. Перший раз за бугор, що ви хочете!)) Після перетину австрійського кордону у мене були змішані почуття:

– Yes, я зробила це!!!
– Боже, як я далеко від дому!

Якщо ви любите німецьку мову, казкове Різдво і яблучний штрудель, то Австрія чекає на вас. Обираючи родину, зважуйте всі за та проти, щоб рік Au-Pair виявився для вас не каторгою, а чимсь приємним і незабутнім. Ще раз хочу подякувати своєму менеджеру Марії, Олегу Андрєєву. Дякуючи вам і моєму перебуванню в Австрії, мої мрії збуваються!!!

Інші новини

uaUkrainian